söndag 14 oktober 2012

15 oktober. Deadline!


15 oktober är alltid en speciell dag. Det är sista dagen för att lämna in sin ansökan till Oxford och Cambridge. Du kan ju inte söka båda två under samma år, så du är tvungen att välja!

Detta är slutspurten i på en lång sträcka. Under de två sista åren har du varit tvungen att utmärka dig akademiskt och bättra på din profil, framför allt den akademiska. Väljer du en del specialkurser måste du också klarat av vissa test. Ekonomi/politik kräver ofta TSA, en svårt logiktest. Läkarna måste göra UKCAT och/eller BMAT. Många ingenjörskurser kräver t ex PAT. Det är också svårt. Egentligen borde du gått ett år på ett bra universitet för att klara av dem!

Nästa nålsöga är att komma till intervjun med en professor i ditt favoritämne. Här blir du akademisk våldtagen och det du nämnt i din akademiska profil måste nu verligen visas. Du ska puffa undan 5-6 andra kandidater från din stol, för att kunna ta platsen! En akademisk version av hela havet stormar alltså!

De andra toppskolorna i UK har sin deadline först 15 jan och när de ser att en anmälan kommit in redan 15 okt, så vet de att de inte är förstahandsvalet. Ryktet säger att Warwick, King’s, St Andrews, UCL, Durham, LSE och några till inte riktigt gillar potentiella elever som egentligen vill vara någon annanstans. Du ska alltså vara säker på din sak!

I år är det mig veterligen sex elever från ProCivitas som provar nålsögat på Oxbridge! Lycka till! Här räcker inta alltid Work Hard, Be Nice och Dream BIG. Du måste också vara Be LUCKY!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar