tisdag 13 december 2011

Collegestress



Om drygt två veckor ska alla ansökningar vara inne till colleges i USA och stressen är enorm. Om du inte spikat din SAT score än, så har du i de flesta fallen bara ett tillfälle kvar i januari.
Referensbreven bör redan vara klara tillsammans med personal statements och essayer. Du bör också ha jobbat igenom din profil och marknadsfört den digitalt på Linkedin, Facebook, Twitter, din blogg och din egen hemsida. De närmaste veckorna är kulmen på två års slit. Allt ska vara synkroniserat och balanserat!

PCCAC gruppen (ProCivitas College Application Comittee) sa häromdagen att om du har fått mer än sex timmars sömn och haft ett socialt liv det sista året, så är inte din ansökan bra nog! Första april kommer beskeden från USA!


De som var ute i tid och gjorde en Early Admission har redan fått sina besked De brukar ha större chans än de som söker i regular decision! I år fick vi bara ett positivit besked, men det var från Yale!


Jag vill dock meddela att stressen fortsätter på college. Förutom hårt plugg så möter du många nya vänner och nätverk i nya miljöer. Collegemiljön erbjuder mängder av aktiviteter att välja mellan. Det finns mängder av rankingar på olika college i USA och just när det gäller stress så rapporterar ProCivitas vänner på Studyadvantage om listan över Most Stressful Colleges. Columbia, en av mina favoritskolor, toppar listan!


Ribban sätter du väl själv om du följer min devis:


Work Hard, Be Nice, Dream BIG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar