onsdag 15 december 2010

Vårda ditt digitala varumärke - akta dig för Facebook?

Rapporter från främst USA visar att antagningsenheterna kollar ditt Facebook konto innan de tar sina antagningsbeslut och det är väl ett helt naturligt komplement till din ansökan som du kämpat med i flera månader. Läs tex på http://www.eschoolnews.com/2009/05/12/colleges-scan-facebook-during-admissions/

På ProCivitas brukar vi tipsa om att hela din collegeansökans olika delar ska matchas så att alla delar kommer fram på bästa möjliga sätt. Allt från din essey och personal statements till de lärarrekommendationer jag nu sliter med! Det är lite av ett konstverk att få ihop en riktigt konkurrenskraftig ansökan.

När jag GOOGLAR på de elever som just nu sitter med sina ansökningar så kan jag med viss tydlighet se att ansökan inte matchar helt, med vissa aktiviteter och bilder på deras Facebookkonton. Hur det ser ut på MySpace har jag inte kollat, men många av eleverna har inte skaffat sitt Linkedin konto än. En del har dock fått upp sina personliga hemsidor på sina personliga domäner på ett trevligt sätt.

I framtiden lär din digitala profil bli än viktigare och därmed känns dagens tips om att vårda ditt digitala varumärke än viktigare.

Work Hard, Be Nice, Dream Big

是好的,努力,梦想大

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar