tisdag 20 januari 2015

ProCivitas alumnimeeting Tokyo

ProCivitas första alumnimeeting i Japan avhölls i dag på en liten restaurant en bit från den hektiska Shibuya knutpunkten i Tokyo. På plats var Frans och Alexandra.

Alexandra från Malmö är här på utbyte från Copenhagen Business School och Frans från Helsingborg kör en hel utbildning på plats. Han fick smak för Japan efter ett utbytes år i gymnasiet och nu går han en universitetsutbildning på japanska. Han är troligen rätt unik i Sverige för sin ålder, när han tycker att den japanska menyn är enklare att förstå än den engelska.

Alexandra och Frans utstrålar verkligen Work Hard, Be Nice, Dream BIG!

Vi pratar länge och väl om entreprenörskap, utbildningar, karriärer och naturligtvis Japan. För mig är Japan land nr 105 i min jakt på nya länder och tillsammans försöker vi hitta både skillnader och likheter mellan Japan och Sverige.

Jag själv förundras över ett par saker
  • Att japanerna går så långsamt på gatorna
  • Att toasitsen är uppvärmd och att det finns märkliga bidéfunktioner, men förstår också att de har ett toalettmuseum en bit bort
  • Att vyn från hotellfönstret från 27 våningen bara ser skyskrapor och hus så långt ögat når och bara i horisonten skymtas Mt Fuji.


Vi är dock rörande överens om att för att lyckas här, krävs det vanliga: Work Hard, Be Nice, Dream BIG!


I nästa vecka har vi ProCivitas andra alumnimeeting i Japan i Moiwo, en liten håla utanför Niseko, någon timma bort från Sapporo. Varmt välkommen om du har vägarna förbi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar