tisdag 3 december 2013

Tankeläsning som mode

I dag hade jag förmånen att vara med på två gästföreläsningar på ProCivitas i Helsingborg. Först ut på morgonen var Viktoria Chan, alumni 2009. I våras var hon klar med sin kandidat i ekonomi vid Lund Universitet. Härligt att se henne tillbaka på skolan som gästföreläsare och också rådgivare till UF-företag.

Viktoria har sitt egna modeföretag och har precis släppt sina första kollektioner. Kika gärna på http://viktoriachan.com/. Hon berättade för morgondagens entreprenörer om sitt liv som entreprenör och vikten av att jobba med sitt personliga varumärke. Vi fick också följa hennes väg från "proccekid" och hennes projektarbete fram till lanseringen i höstas. Ett härligt exempel på hårt jobb, men också friheten av att vara sin egen.

Viktoria följdes av Lars-Peter Loeld, en beteendevetare som vet vad du tänker, hur du tänker och när eller kanske om du tänker. Det var en interaktiv tankeväckande föreläsning som eleverna garanterat aldrig tidigare har upplevt. Många elever dröjde sig kvar helt fascinerade och jag måste erkänna att jag också gjorde det. Mindblowing Mindgames är nog en passande beskrivning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar