lördag 2 november 2013

After SAT


I dag är det den första lördagen i månaden och det är alltid en speciell dag. Över hela jorden skrivs det SAT prov och det är en stor del av din ansökan till amerikanska universitet.

Det är ungefär som högskoleprovet fast på engelska och mycket svårare. Du kan prova de enklaste frågorna på http://sat.collegeboard.org/practice/sat-question-of-the-day. Om du är en begåvad elev med A eller MVG i det mesta och är beredd på att lägga ned ca 500 arbetstimmar plugg, så bör ditt resultat på provet vara så att du klarar skamgränsen till top 50 skolorna i USA. Böckerna är många och tjocka!

Testen startade på 1960 talet och var nog främst för att skilja blivande officerare från kanonmaten i Vietnam. Efter ett prov är man rejält trött och några av eleverna från ProCivitas samlades med mig och Calle (mattelärare på ProCivitas i Helsingborg) för en återställare på den lokala kineskrogen med ”ät allt vad du orkar buffé”.Det är ju höstlov och alla var inte på plats i Malmö i dag, men vi fick snabbt rapporter från Valetta och London att även de körde mycket lokal After SAT. Londonbilden är intressant:


Kanske mer Drink Big än Work Hard, Be Nice, Dream BIG!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar