tisdag 24 september 2013

Idéer för ett bra CV


Det är mycket om CV i media just nu. I dag skriver t ex http://www.dn.se/ekonomi/sa-skriver-du-ett-saljande-cv/ och för några veckor sedan skrev jag själv om CV på YouTube.

De flesta vet grundreglerna för ett CV. Det ska vara kortfattat, kronologiskt, uppriktigt, enkelt att förstå och samtidigt lyfta fram dina bästa sidor.

Ibland lättare sagt än gjort. Oftast resulterar det i ett ganska simpelt dokument utan några vidare krusiduller. Men så finns det de som inte bara lägger lite krut, utan kanske en hel durk på att sticka ut och få fram det unika med just sin ansökan. Här har du några idéer:


För den med lite mer klassisk framtoning men som ändå vill ha en twist. Bra för dig som fastnat i en stel mall och vill ta dig därifrån, men inte skena iväg ut på okänd mark.


Någon slags mellanting, kreativt men ändå inte så galet att du måste byta personlighet för att matcha ditt cv.Här snackar vi galet. En riktig inspirationskälla för alla som vill lyfta fram sina kreativa sidor och kan behöva en push i rätt riktning.


Ett annat bra tips är att låta någon annan tycka till och ju mer professionell tyckare, desto bättre resultat. Cruited verkar leverera en uppskattad tjänst. Det viktigaste är dock att ditt CV är fyllt med rätt erfarenheter och visar på Work Hard, Be Nice, Dream BIG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar