söndag 27 maj 2012

Nordic Study Abroad Conference



Nordic Study Abroad Conferance är en konferens som vänder sig till några av de mest ambitiösa studenterna i Sverige, Norge och Danmark med gemensamt intresse för framtida studier utanför Norden.
 
Kortfattat är konferensen, som hölls för första gången i september 2011, ett tillfälle för en exklusivt utvald skara av studenter att under en dag resa till Köpenhamn och delta i ett konvent där gästföreläsare och representanter från några av världens mest framstående universitet deltar. Förra året deltog bland annat Princeton och Cambridge. Jag tror ingen elev från ProCivitas deltog.

Idén till konferensen kom till då trots ett utbrett intresse för utlandsstudier så är kunskapen om möjligheterna relativt liten. Konceptet bygger på studenter-för-studenter; både grundarna och teamet består av en speciellt sammansatt grupp på runt 20 personer är alla studerande själva. Det är ett ypperligt tillfälle för ambitiösa studenter att komma i kontakt med dessa universitet och se att det faktiskt är möjligt att bli antagen till dem.

Är detta av intresse för dig? I följande fil finns information om förra årets arrangemeng http://www.nordic-sac.com/NSAC.pdf .NSAC söker inga specifika programinriktningar utan vänder sig till studenter som har drivna och intresserade av möjligheten att studera utomlands någon gång i framtiden.
Ansökningsprocessen har startat och sker på hemsidan www.nordic-sac.com . Konferensen sker i år 22 september i Köpenhamn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar