måndag 12 mars 2012

13 mars: Våga vara egen


Jag anser att Ung Företagsamhet är ett av de bästa utvecklingsmomenten för elever i den svenska skolan. Det skapar drivkraft och en praktisk förståelse för hur en organisation fungerar. Det öppnar upp ögonen för entreprenörskap, vilket vi i Sverige verkligen behöver. Alla ska inte bli entreprenörer, men utbildningen ger en plattform även för morgondagens intraprenörer.

I morgon tisdagen 13 mars går Skånes UF-mässa av stapeln på Stadionmässan. Portarna öppnar kl 11. Vill du möta morgondagens främsta entreprenörer/intraprenörer är det hit du bör gå! Det är fri entré! Detta är finalen för 650 skånska UF företag med tusentals ungdomar som har varit med i processen i år.

I Ung Företagsamhet är alla vinnare, men lite senare på eftermiddagen ska utmärkelser ges i följande moment. Företagsnamnet visar vem som är sponsor av priset:

Bästa Affärsplan, Almi Företagspartner

Årets Lärare, Lärarförbundet

Årets Skola, SEB

Handelsbankens Entreprenörs-stipendiet, Handelsbanken

Bästa tillgängliga vara eller tjänst, Region Skåne, Handisam och SKL

Miljöpriset, SYSAV

Bästa Logotyp, Copenhagen Malmö Port

Bästa Hantverk, Sveriges byggindustrier

Produktutvecklingspriset, Ernst & Young

Bästa Webb, Aspekta

Bästa Säljare, Svenskt Näringsliv

Bästa Vara, Swedbank, Färs & Frosta Sparbank, Sparbanken1826

Bästa Tjänst, Almega, Malmö Stad Näringslivskontoret

Bästa Monter, Stadionmässan

Bästa UF-företag, Företagarna

Vinnarna i varje kategori får sedan representera regionen i SM i Stockholm i maj. Naturligtvis hoppas jag att eleverna från ProCivitas uppmärksammas även i prisutdelningen! Historiken talar för det och med det jag sett av årets gäng så är förhoppningarna stora.

Väl mött i morgon och till dess: Work Hard, Be Nice, Dream BIG

1 kommentar: