onsdag 13 juni 2018

Sommarprat

Jag gillar sommarprat i P1. Alla elever på ProCivitas i Helsingborg och Lund som haft "förmånen" att ha ha mig som coach i Ung Företagsamhet vet att jag tvingar dem att göra ett sommarprat som sluttentamen i kursen. "Fördelen" för mig är att jag får lyssna på 140 elevers sommarprat! De är dock bara 10-20 min långa.

Mycket längre är årets sommarprat i P1. I dag kom listan med alla sommarpratare. Ur mitt business-perspektiv ser jag att Veckans Affärer har listat de mest intressanta:

26/6: Mouna Esmaeilzadeh, läkare och hjärnforskare

Läkare och entreprenör som förespråkar användandet av modern teknik som AI inom vården. Hon har startat sin egen klinik, hjärnforskat och arbetat med människorättsfrågor inom FN. VA Supertalang 2018.


1/7: Ahmed Abdirahman, näringspolitisk expert

Utmanar det Almedalens politiska etablissemang med Järvaveckan, som gick av stapeln i veckan och driver framförallt invandrarnas sak. Numera är alla partiledare stammisar på Abdirahmanspolitikervecka.VA Supertalang 2018.

8/7: Victoria Silvstedt, f.d. skönhetsdrottning; entreprenör och trader

Silvstedt är känd som första svenska ”Playmate of the year” i herrtidningen Playboy samt har medverkat i en rad Hollywoodfilmer och tv-serier. Numera satsar hon stort på trading, med fokus på valutor.

22/7: Inge Thulin, företagsledare, vd för 3M

Världens bäst betalda svenska vd - åtminstone tills Hans Vestberg tar över på Verizon.


24/7: Tom Xiong, digital entreprenör och föreläsare

Har tagit fram träningsappen Move Shanghai, som växer så det knakar i Kina.

1/8: Max Tegmark, professor i fysik och Elon Musks favoritsvensk.

Tegmarks bok om AI, Liv 3.0, nämns på Tesla vd:ns lista av favoritböcker. Denna bo har jag tipsat om tidigare.


6/8: Björn Jakobson, entreprenör

Grundare av Babybjörn, svenska e-handelssuccén som omsätter närmare en halv miljard kronor om året.

15/8: Suad Ali, statsvetare

Suad Ali är Migrationsverkets yngsta och kanske tyngsta expert på flyktingkvoter. När den värsta svältkatastrofen på 60 år bröt ut på Afrikas horn 2011 startade hon ett eget insamlingsprojekt för de drabbade flyktingarna. VA Supertalang 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar