lördag 17 september 2016

ProCivitas at N-SAC

Det är en tidig morgon strax norr om Köpenhamn och det är dags för Nordic Study Abroad Conference 2016

I PWCs stora sal i Hellerup har 250 ambitiösa gymnasieelever från nordiska länder samlats. För att komma hit har de varit tvungna att ansöka med betyg, personal statements och rekommendationsbrev.

Jag är extra glad att 10 ungdomar från ProCivitas har tagit sig hit denna tidiga morgon. Jag tror jag är den enda representanten från en svensk skola på plats

På scenen presenterar flera av toppuniversiteten som LSE, Yale och Cambridge sig. Det finns information om eventuell Brexit påverkan på ansökningar och kostnader. Det enkla konklusionen är: Vi vet inte, men vi tror inte att det blir några förändringar de närmaste åren.

Flera alumnielever från ProCivitas är på plats för att representera sina skolor och på scen är också Cecilia Värendh Månsson (examen 2006 ProCivitas i Malmö). Hon berättade om sin akademiska karriär från Ivy League skolan Columbia och en master från Oxford och sina nu precis påbörjande PhD studier. Mycket handlar om Dream BIG och Have Courage! det går att nå hit, bara du verkligen vill och Hard Work i dig. Lite Be Nice skadar inte heller.


Trevligt att Sebastian L Johansson från Warwick, alumnielev från ProCivitas i Helsingborg 2015, introducerar på scenen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar