måndag 8 februari 2016

Stipendie till LawrencevilleStort grattis till Wilhelm Michaelson som nyligen fick stipendium av Svensk Amerikanska Stiftelsen.


Lawrenceville räknas som en av “top high schools” I USA och är en “feederschool” till många bra universitet. Ett år här kostar ca 70 000 USD. Att jämföra med 70 000 SEK som det svenska skolsystemet puttar in per elev. Ett sätt att kunna plugga här är att söka stipendium på Svensk Amerikanska Stiftelsen. Det krävs bra betyg och en intressant profil. Många svenskar i årskurs 2 söker och sex plockas ut på intervju. Två kommer sedan på slut intervju och endast en får det åtråvärda stipendiet som innebär ett års studier med boende och mat på Lawrenceville.

 Magisk miljö som jag har besökt ett par gånger


Lawrenceville påminner nästan mer om ett college, med många vackra byggnader i den underbara naturen kring Princeton i New Jersey, en dryg timma sydväst om New York City. Skolan grundades 1810 och har egen kyrka, golfbana, idrottsstadium e t c. Jag hoppas Wilhelm kommer att trivas lika bra som de elever från  ProCivitas som fått stipendiet tidigare år.

Här gick Anna ut för ett par år sedan. Nu pluggar hon på Cambridge i England

Wilhelm är en riktigt supertalang som du bör följa. Jag blir inte förvånad om han är ordentligt insyltad i startup scenen på amerikanska västkusten om fem-sex år.

L'ville har många kända albumins som kommer tillbaka som både föreläsare och ofta som stora bidragsgivare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar