måndag 8 juni 2015

Sommarlov är för veklingar

De nya förstaårseleverna verkar vara på hugget och många av dem har redan bokat Dream BIG möten med mig i sommar.

Detta rykte verkar ha spridit sig, för efter en vecka har jag fått en rad nya vänförfrågningar och meddelanden från elever i årskurs nio med stora drömmar och mål. Det är inte ofta att elever dyker upp på min radar så tidigt.

I de preliminära antagningslistorna ser jag mängder av småsyskon, vilket jag tar som ett kvalitetsmått. De äldre syskonen och deras föräldrar verkar vara nöjda med oss. Det blir rekordsiffror för ProCivitas igen, men det tråkiga är att behöva säga nej till mer än 300 förstahandssökande!
Nu blommar blommorna och träden spirar. Alla vill ha lov, men för mig är sommarlov överskattade. Det är nu vi verkligen har tid att jobba 1-2-1. Många av ProCivitas mest ambitiösa elever kan boka ett entimmarspass med mig för att prata om framtid och utbildningar hela sommaren. Du kan tycka det är märkligt, men att det är en nästan en löneförmån att i lugn och ro få ha en dialog med ProCivitas elever om deras framtid och få lov att försiktigt guida. 

Några av dem nästan tvingar jag till vårt möte. Jag gillar ungdomar med stora drömmar och jag gillar att utmana drömmen och låta den bli ännu ett snäpp större. Tillsammans gör vi upp planer för att nå drömmen. 

Vilka kurser ska vi läsa? Vilka i vårt kontaktnär ska vi introducera för eleven? Vem bör bli mentor? Vilka övriga projekt ska vi satsa på? Hur ökar vi på din CV? Hur utvecklar vi ditt digitala varumärke?

Jag ser verkligen fram mot kontakt med nya elever i sommar. 

Work Hard, Be Nice, Dream BIG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar