tisdag 4 november 2014

Superrolig dag på jobbet

Jag har nyligen blivit vikarierande lärare i Ung Företagsamhet i Helsingborg, då ProCivitas egen UF-kung Chris är sjukskriven. I dag var en fantastiskt inspirerande och rolig dag på jobbet!

Ung Företagsamhet innebär att elever på gymnasienivå får starta och driva ett eget företag under ett läsår. Det är allt från ax till limpa. Från affärsidé till årsredovisning via finansiering, mässor, ledarskap, marknadsföring, försäljning och allt annat som hör företagande till.

Det finns mängder av statistik som visar på att elever som gått igenom UF lyckas bättre i karriärer, öppnar fler företag, anställer fler anställda. ProCivitas har svart bälte i detta och detta ska vi nu försvara ännu en gång.


Jag har träffat så många ungdomar i dag och inser än tydligare att den bild av skolan som media beskriver är långt, långt, långt borta från verkligheten. Vilket driv, vilka idéer! Det sprudlar av Work Hard, Be Nice, och Dream BIG! Vilken tur för mig att jag får vara med om dessa UF-resor i år. Detta var lätt den roligaste dagen på jobbet på länge!

Vill du träffa dem så kom till Jacob Hansens Hus skyltsöndagen 30 november mellan kl 13:00 och 18:00!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar