lördag 30 juni 2012

Friskola vinner elever



Sydsvenskan har i dag en artikel om att Malmö kommun vinner elever. Detta beror på överetablering, minskade elevkullar och debatten om friskolan som helhet. Några tjänstemän och politiker intervjuas också. Det hela låter ju inte alls bra, men rubriken skulle lika gärna kunna vara "Bra skolor vinner elever" eller "The winner takes it all" eller varför inte "ProCivitas vinner elever" om man vill vinkla artikeln än mer.

Det riktigt trevligt att se sökandebilden till ProCivitas i Malmö är, men vi får tyvärr tacka nej till långt fler elever än vi kan ta in. Vi har alltså mer än dubbelt så många förstahandssökande än vad vi har platser, trots att vi ökat med en klass i år. Samtidigt finns det en reservkö, med en lång rad elever som vill byta till oss till årskurs två. Det är rekordmånga i varje kö!

Om en skola är bra, beror inte på om det är en friskola eller en kommunal skola. Det beror på vem som leder den och vilken närvaro och engagemang som ges till eleverna. Det handlar om att leverera kvalitet varje dag. Gör du inte det, så har du inte här att göra!

Samtidigt med rekordmånga sökande är meritpoängen på snitteleven och sist antagen också rekordhögt i år. På varje program ligger ProCivitas i topp i Malmö! Snitteleven på, i stort sett alla skolor i regionen, klarar inte kravet på att bli sist antagen på våra program!

Jag har haft förmånen att redan träffa ett par av de kommande förstaårseleverna och vet att de har stora drömmar och vi ska nu utmana dem. Tillsammans med hårt arbete av både ProCivitas och eleven ska vi tillsammans nå hela vägen oavsett mål.

Jag ser verkligen fram mot att träffa resten av förstaårseleverna i höst och jag hoppas att de alla anammar min devis: Work Hard, Be Nice, Dream BIG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar